Pakej Percutian Bali

Alami Panorama Bali Yang Mengandungi Pelbagai Keindahan Yang Amat Menakjubkan
Image by Raj Eiamworakul

Pakej Bali Fullboard

Bagi mereka yang ingin mengeksplorasi Bali  dengan pakej yang sudah termasuk makan dan penginapan 

Image by Paolo Nicolello

Bali Super Saver 

Bagi mereka yang ingin berjimat ke bali, anda boleh memilih pilihan yg ditawarkan 

Image by Pablo Heimplatz

Pakej Bali Dolphin

Sambil anda melawat Bali, apa kata anda merasai pengalaman melihat ikan lumba-lumba di sini.

Image by Nattu Adnan

Bali Nusa Penida

Trip ke Nusa Penida pasti mengasyikkan dengan harga yang pasti berbaloi.

Bali Honeymoon

Bagi anda yang ingin berbulan madu dengan harga bajet tetapi tampak mewah.

Image by Artem Beliaikin

Bali No Hotel

Anda boleh menempah sendiri hotel. Tempat lawatan serta supir, kami akan uruskan

Klik Sini

Bali merupakan pulau dan juga salah satu daerah di Indonesia. Daerah ini termasuk kepulauan Bali dan juga pulau-pulau kecil yang berhampiran dengannya antaranya Nusa Penida, Nusa Lembongan dan Nusa Ceningan. Ianya terletak antara pulau Jawa dan Lombok. Ibu daerahnya pulau adalah Denpasar yang terletak di bahagian Selatan pulau Bali.

 

Penduduk asal bali merupakan etnik minoriti yang beragama Hindu. Mereka telah menganut agama Hindu ratusan tahun dahulu. Agama Hindu yang mereka anuti adalah berbeza dengan agama Hindu yang dianuti seperti di India. Ini kerana, mereka tidak menggambarkan tuhan mereka dalam bentuk orang binatang dan sebagainya. Mereka tetap percaya kepada tuhan yang tidak mempunyai bentuk dan tidak boleh digambarkan. Di kuil mereka, hanya kelihatan kerusi sahaja. Mengikut kepercayaan orang Bali, kerusi tersebut menggambarkan singgahsana. Sekiranya ada patung-patung di kuil mereka, mereka tetap menganggap yang ianya hanyalah gambaran pengawal kepada kerajaan Tuhan mereka.

 

Bali kini merupakan destinasi popular pelancong. Ini kerana di sini terdapat banyak seni ukiran, seni lukisan dan kebudayaan yang bermutu tinggi. Pelbagai acara di peringkat nasional dan antarabangsa menjadikan Bali lebih terkenal dan popular.

 

Selain daripada itu, dari segi keindahan alam semulajadi, Bali merupakan salah satu daripada Segitiga Karang, yang mana ianya merupakan kawasan yang mempunyai kadar biodiversiti marin yang tinggi. Pelbagai spesis hidupan laut boleh dijumpai di sini. Di sini sahaja, lebih 500 spesis terumbu karang boleh dijumpai. Jika dibandingkan, ianya merupakan 7 kali lebih banyak spesis terumbu karang yang dijumpai di seluruh kepulauan Caribbean. Banyak lokasi selaman yang anda boleh jumpai di sekitar Bali dengan terumbu karang yang berkualiti tinggi, semuanya mempunyai tarikan dan keunikannya tersendiri.

 

Bali popular dikalangan peminat luncur air sebagai lokasi luncuran yang baik. Selain harga makanan yang agak murah, ombak juga agak tinggi yang membolehkan mereka untuk meluncur air. Setiap tahun, jumlah peluncur air yang datang ke Bali naik hampir setiap tahun.

 

Untuk mendapatkan pakej pelancongan ke Bali dengan harga murah dan berpatutan, anda boleh lihat pakej pelancongan yang telah tersedia seperti di bawah.